Generation Games tijdens Gouda Beach Experience

Van vrijdag 8 t/m maandag 11 juni organiseert Organisatieburo Grand Canyon samen met SPORT•GOUDA wederom de Gouda Beach Experience. De Markt in Gouda wordt dan weer omgetoverd tot stadsstrand voor vier dagen sportplezier. Op zondag 10 juni zullen van 13.00 – 16.00 uur voor de eerste keer de Generation Games plaatsvinden.

Van vrijdag 8 t/m maandag 11 juni organiseert Organisatieburo Grand Canyon samen met SPORT•GOUDA wederom de Gouda Beach Experience. De Markt in Gouda wordt dan weer omgetoverd tot stadsstrand voor vier dagen sportplezier.  Op zondag 10 juni zullen van 13.00 – 16.00 uur voor de eerste keer de Generation Games plaatsvinden.


Generation Games

Generation Games is een sportevenement voor mensen van alle leeftijden en is in het leven geroepen door de International Generation Games Association.  Het evenement heeft al in veel steden wereldwijd plaatsgevonden en op 10 juni is het tijd voor Gouda! Iedereen kan meedoen, je leeftijd of hoe fit je bent maakt niet uit. Het draait om samen met verschillende generaties plezier beleven aan sport en spel. In een team zitten minimaal 2 generaties, maar 3 generaties is natuurlijk nóg leuker (kind, ouder, grootouder bijvoorbeeld). De teams doen mee aan verschillende sporten en spellen, en zetten als team een score neer.


De volgende onderdelen staan onder andere op het programma: boogschieten, twister, sumo worstelen, touwtrekken en een sprintkussen. Het gaat niet om het winnen, maar vooral om het samenwerken, om het van elkaar leren en om teamwork. ‘Iedereen doet mee!’ is het uitgangspunt!


Deelnemen?

Een team kan zich op de dag zelf opgeven bij het inschrijfpunt naast de Beach Inn. Een team bestaat uit minimaal 2 personen van twee generaties en maximaal 8 personen. De kosten bedragen € 2,50 per team. 
Voor wie geen team heeft, maar toch mee wil doen, is het mogelijk om aan te haken bij een ander team. Kom dus gewoon naar de Markt en doe mee met dit geweldige sportevenement!


Fotografie: